Mossig gräsmatta? Så gör du

Mossig gräsmatta? Så gör du

Ett av problemen med mossa är att den ofta växer bättre än gräs. Den klarar kallare temperaturer och trivs i skugga. Känns det som att mossan tagit över din gräsmatta? Det behöver inte vara kört, med rätt taktik kan gräset vinna och din gräsmatta bli mossfri och fin igen.

Om du har en skuggig eller delvis skuggig gräsmatta är det smart att så med gräsfrön som trivs i skuggiga lägen. Då har gräset en bättre chans mot mossan. Ett alternativ är att gallra buskar och träd för att öka ljusinsläppet.

Tar det lång tid för din gräsmatta att torka upp efter vintern eller efter regnskurar? Då kanske du behöver bättra på dräneringen. Mossa trivs nämligen bra i fuktig jord.

Kanske lider ditt gräs av näringsbrist? Fundera på när du gödslade senast. Gräs som är näringsrikt har en bättre chans att vinna över mossan.

Det finns även medel du kan köpa som dödar mossa men inte gräs, men om mossan ständigt kommer tillbaka behöver du ta reda på orsaken. Och kom ihåg, mossa försvinner inte om du krattar, tvärtom så kan den sprida sig.

Skriv en kommentar